Bilecik’te Fabrika Üretimi Durdurdu, İşçiler Hak Arayışında

Bilecik’te faaliyet gösteren İstikamet Döküm fabrikasında, geçtiğimiz yıl konkordato sürecine giren şirketin mahkeme kararıyla bu sürecin kaldırılmasının ardından, 28 Mart Pazartesi günü icra yetkilileri fabrikanın hammadde ve üretim malzemelerine el koyarak haciz işlemi başlattı.

Bilecik’te Fabrika Üretimi Durdurdu, İşçiler Hak Arayışında
Yayınlama: 02.04.2025
A+
A-

Bilecik’te faaliyet gösteren İstikamet Döküm fabrikasında, geçtiğimiz yıl konkordato sürecine giren şirketin mahkeme kararıyla bu sürecin kaldırılmasının ardından, 28 Mart Pazartesi günü icra yetkilileri fabrikanın hammadde ve üretim malzemelerine el koyarak haciz işlemi başlattı. Fabrika içerisindeki malzemelerin tahliye edilmesiyle birlikte, üretim tamamen durdu. Üretimin durması sonucu işçiler, fabrika önünde toplanarak gelişmeleri takip etmeye başladılar.

“400 Kişinin Ekmeğinden Edilmesi Kime Ne Fayda Verecek?”

Yaşanan gelişmelere karşı işçiler, sendika temsilcileri ve fabrika yetkilileri bir araya gelerek çözüm arayışına girdi. Özçelik İş Sendikası Ankara Bölge Başkanı Cemalettin Köse, konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Bizim kimseyle bir derdimiz yok. İşverenimizle, işçimizle, sendikamızla çok güzel bir aile ortamında çalışma yapıyorduk. 400 kişinin istihdam edildiği bu fabrikanın kapatılmasına asla göz yummayacağız. Fabrikamızın, işçimizin yanındayız. İşçimiz fabrikasına sahip çıkmak için hiçbir yasa dışı eyleme başvurmadan burada işvereniyle sendikasıyla işçisiyle birlik ve beraberlik içerisinde ekmeğimize sahip çıkmanın derdindeyiz.”

Köse, bu durumu ülke ekonomisi açısından da üzücü bulduğunu belirterek, “Birilerinin alacağı var diye 400 kişinin ekmeğinden edilmesi kime ne fayda verecektir? Birileri elbette alacaklarını alacaktır ama fabrikayı da çalışamaz hale getirmeleri anlaşılır gibi değildir” ifadelerini kullandı.

“Fabrikamızı Geri İstiyoruz!”

Sendika temsilcileri ve işçiler, hükümete seslenerek fabrikanın yeniden faaliyete geçmesi için destek çağrısında bulundu. Köse, “Yetkililere sesleniyoruz, hükümete sesleniyoruz. Biz fabrikamızı geri istiyoruz. Ekmeğimizi geri istiyoruz. Bir an önce bu fabrikanın yeniden ayağa kaldırılması için işverenimize ve işçimize gereken desteğin verilmesini arzu ediyoruz,” dedi.

Fabrikanın Yeniden Üretime Geçmesi İçin Çalışmalar Sürüyor

Cemalettin Köse, fabrikanın yeniden üretime geçmesi için 10-15 gün içerisinde çalışmaların devam ettiğini belirterek, “İyi senaryo da kötü senaryo da konuşuldu. İyi senaryomuz bu fabrikanın ayağa kaldırılması. Kötü senaryo olursa da bununla ilgili gerekenler yapılacak ve işçilerin maddi kayba uğramaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz,” şeklinde konuştu.

İşçiler ve sendika, bu zorlu sürecin işçiler için olumsuz sonuçlar doğurmadan, fabrikanın yeniden işlevsel hale getirilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.