Ekonomi

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kamuda tasarrufa yönelik çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada “Gereksiz harcamaları olabildiğince azaltarak hem bütçe dengemizi daha sağlıklı yere taşıma hem de bu makro hedeflerimize özellikle de enflasyonu düşürme hedefimize katkıda bulunma amacını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.
Düğün için yapılan harcamaların 500 bin liradan başladığını belirten TESK Başkanı Palandöken, Döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyona bağlı olarak tüm ürün ve hizmetlerde çok ciddi fiyat artışları var dedi. Palandöken, çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanlarının sağlanması gerektiğini ifade etti.
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kuru şartlarda üretimi yapılan buğdayın ortalama maliyeti geçen yıla göre yüzde 62 oranında arttığına dikkat çekerek, Çiftçilerimiz artan maliyet karşısında ürettiği üründen hak ettiği geliri elde etmeyi bekliyor” dedi.
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, iki şarap grubuna zam geldiğini duyurdu.
Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında 9.907,38 puanla rekor seviyeyi gördü.
Batman’ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği düşünülen zuzubak otunun kilosu 5 bin liradan alıcı buluyor.
Bankacılık sektörünün canlı kredi olarak sınıflandırdığı ödemesi 30-90 gün geciken kredilerin yer aldığı yakın izlemedeki krediler son dönemde bir trend değişikliği yaşıyor. Üç bankacılık sektörü kaynağı yakın izlemedeki kredilerde yukarı yönlü hareket yaşandığını belirtirken sektörde dikkatlerin bu konuda yoğunlaştığını vurguladı. Yeni yılla birlikte ise bankacılık sektörünün tahsili gecikmiş alacak satışı...
Müteahhitler bayramdan önce 50 kiloluk çimentonun torbasının 1750 TL’den 2 bin 500 TL’ye çıktığını açıkladı. Maliyetten bağımsız gelen zam nedeniyle konut üretiminin duracağı belirtiliyor.
DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Artık her evde üniversite mezunu bir işsiz var. İşverenin “Ara eleman bulamıyoruz” yakınması doğru değil. Bu krizde, yüksek enflasyonda bir gencin iş beğenmemesi mümkün mü?
Piyasalar, Merkez Bankası'nın yarın açıklayacağı faiz kararına odaklanırken Dolar/TL güne 32,57 seviyesinden başladı. Euro/TL ise 34,89 seviyesinden alıcı buluyor.
Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 1 Mayıs'tan itibaren mevduat faizi geliri üzerinden alınan gelir vergisi stopajının yüzde 15'e yükseleceğini belirtti.