Sağlık

Biruni Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Talip Asil, demans hastalığının toplum sağlığı için giderek büyüyen bir sorun haline geldiğini belirtti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) akademisyenleri, hayvanların sindirim sürecini ve mide gazı oluşumunu ölçmek için kullanılan pahalı ithal tüpler yerine, atık pet şişelerle ekonomik bir yapay sindirim mekanizması geliştirdi.
Çocuklarda sıkça yüksek ateş ve boğaz ağrısı görülen bir hastalık olan PFAPA sendromu, özellikle 2-5 yaş arasındaki çocuklarda yaygın olarak ortaya çıkar.
Kış mevsiminde soğuk havalar, çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. Bu dönemde sıkça görülen rahatsızlıklardan biri de Raynaud hastalığıdır.
Sağlıksız diyetler, özellikle hızlı kilo verme amacıyla uygulanan yanlış beslenme programları, ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor.
Prof. Dr. Hakan Çoksüer, erken menopozun 40 yaş altındaki kadınlarda yumurtalıkların tükenmesi ile ilişkili bir durum olduğunu belirterek, bu durumun hormonal dengesizliklerden kaynaklandığını ve yumurtalıkların artık fonksiyonlarını kaybettiğini ifade etti.
Trakya Üniversitesi’nde düzenlenen bir sempozyumda konuşan Doç. Dr. Ocak, işitme kaybı yaşayan hastalara yönelik farklı tedavi yöntemlerinden bahsetti.
Gaziantep’te mide yanması ve karın ağrısı şikayetiyle özel bir hastaneye başvuran 47 yaşındaki Mehmet Kaplan, Gastroenteroloji ve İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Bilgen tarafından detaylı bir muayeneye alındı.
Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 120. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında 1616 yeni hekim ataması yapıldığını duyurdu.
Müllerian Agenezi hastalığı nedeniyle doğuştan cinsel organı olmayan D.Y.’ye (22), karın zarından vajina yapıldı. Kadın Hastalıkları ve Doğum uzmanı Doç. Dr. Ömer Ünal, “Karın zarından vajina duvarı oluşturabilmek için flep denilen dokuları kaydırdık dedi.
Yaz aylarında sıkça artan ve hayatı tehdit eden böcek sokmalarına karşı uyarıda bulunan Prof. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, İnsanların büyük bir çoğunluğu hayatları boyunca en az bir kez arı sokmasına maruz kalır ve bazen anafilaksiye yol açabilir. Arılar dışında, sivrisinekler, karıncalar ve at sinekleri gibi böceklerin sokmaları daha az ciddi...