Tülay Hatimoğulları’ndan “AKP-MHP-DEM ittifakı” iddialarına sert yanıt: “Kesinlikle böyle bir ittifak yok”
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk TV’de canlı yayınlanan Rota programına konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk TV’de canlı yayınlanan Rota programına konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Halk TV’de canlı yayınlanan Rota programına konuk oldu ve gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Hatimoğulları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “En azından biz bu yolu AKP, MHP ve DEM olarak üçlü yürümeye karar verdik” sözleri üzerinden gündeme gelen “ittifak” iddialarına sert tepki gösterdi.
“Kesinlikle böyle bir ittifak yok”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözleri sonrası kamuoyunda ortaya atılan “yeni ittifak” tartışmalarına yanıt veren Hatimoğulları, hem Cumhurbaşkanlığı’ndan hem de AKP Sözcüsü Ömer Çelik’ten bu sözlerin yanlış anlaşıldığı yönünde açıklamalar geldiğini hatırlattı.
Hatimoğulları şunları kaydetti:
“Biz sürecin başladığı ilk günden bu yana sadece iktidar ile değil, muhalefet partileri ile de görüştük. Barış süreci muhalefetsiz olmaz. Herhangi bir partinin dar çıkarları için bir ittifak söz konusu değildir. Böyle bir ittifak yok. Biz bir partiyle değil, devletle görüşüyoruz.”
“Barış süreci seçim süreci ile karıştırılmamalı”
Yeni anayasa tartışmalarında DEM Parti’nin destek vereceği iddialarına da açıklık getiren Hatimoğulları, iktidarın erken seçim sinyali vermediğini belirterek, “Barış süreci ile seçim süreci birbirinden ayrılmalı. Bu tür yaklaşımlar sürece zarar verir. Biz barış sürecini gündemimizde tutuyoruz ama seçimle ilişkilendirmek doğru olmaz” dedi.
“Biz kanacak ya da kandırılacak bir parti değiliz”
Anayasa değişikliğine dair açıklamalarında Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı:
“Mevcut Anayasa kullanılmıyor, sadece rafta duruyor. Gerçek bir demokratik anayasa için öncelikle muhalefet üzerindeki baskılar ve kayyum uygulamaları ortadan kalkmalı. Olası bir anayasa değişikliğinden önce bu zeminin temizlenmesi gerekiyor.”
“Silahı bırakanlar ovada siyaset yapmak istiyor”
DEM Parti Eş Genel Başkanı, terör örgütü PKK üyelerinin silah bırakma ve sivil siyasete dahil olma yönünde mesaj verdiğini de canlı yayında ifade etti. Hatimoğulları şu değerlendirmelerde bulundu:
“PKK içinde silahı elinde tutanlar, artık ovada siyaset yapmak istediklerini dile getiriyorlar. Yeni bir sayfa açmak ve sivil hayata entegre olmak istediklerini söylüyorlar. Ancak Türkiye’ye döndüklerinde tutuklanma ihtimali varsa, bu dönüş mümkün olmaz. Dolayısıyla bu kadrolar için yasal bir düzenleme gereklidir. Gerçek çözüm süreci için somut adımlar atılmalı.”
Hatimoğulları, sürecin kalıcı olması için devletin kararlı olması ve demokratik siyasetin önünün açılması gerektiğini vurguladı.