Narin Güran Cinayetinde İstinaf Başvurusu: Avukattan Diyarbakır Barosu’na Hedef

21 Ağustos 2024’te kaybolduktan sonra 19. gününde dere yatağında çuvalda bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili açılan davada önemli gelişmeler yaşanıyor.

Narin Güran Cinayetinde İstinaf Başvurusu: Avukattan Diyarbakır Barosu’na Hedef
Yayınlama: 08.02.2025
A+
A-

21 Ağustos 2024’te kaybolduktan sonra 19. gününde dere yatağında çuvalda bulunan Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili açılan davada önemli gelişmeler yaşanıyor. Cinayet soruşturmasında tutuklanan 12 kişiden 4’ü hakkında Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Narin Güran’ın amcası Salim Güran, annesi Yüksel Güran ve ağabeyi Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar’a yönelik suçlamalar gündeme geldi. Dava süreci, özellikle cinayetle ilgili yapılan açıklamalar ve hukuki süreçlere dair tartışmalar doğurdu.

Mahkeme Kararı ve İstinaf Başvurusu

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, Salim Güran, Enes Güran ve Yüksel Güran’a “İştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilirken, Nevzat Bahtiyar’a “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçundan 4 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ancak, Narin Güran’ın babası Arif Güran’ın avukatı Berat Kocakaya, Diyarbakır Bölge Adliye Mahkemesi’ne sunulmak üzere istinaf başvurusu yaptı. Dilekçede Diyarbakır Barosu’nun davaya katılan taraf olarak kabul edilmesinin hatalı olduğuna yer verildi. Dilekçede, “Diyarbakır Barosu’nun katılma talebinin reddedilmesi gerektiği” ifade edilerek, Arif Güran ve ailesinin doğrudan zarar gören taraflar olduğu belirtilmiş, Baro’nun davada yer almasının hukuka aykırı olduğu vurgulandı.

Nevzat Bahtiyar Hakkındaki Karara İtiraz

Başvuruda ayrıca, Nevzat Bahtiyar’ın hakkında verilen 4 yıl 6 ay hapis cezasının hatalı olduğu ileri sürüldü. Bahtiyar’ın, Narin Güran’ın cesedini gömdükten sonra başka bir yere gittiği ve bu süreçteki kamera görüntülerinin olayla bağlantısını gösterdiği ifade edildi. Avukat, Bahtiyar’ın “Suç delillerini yok etme” suçundan ceza almasının yanıltıcı olduğunu ve TCK 82/1-e maddesi uyarınca “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılması gerektiğini belirtti.

İstinaf ve Temyiz Süreci

Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararının istinaf başvurusu ile gözden geçirilmesi talep edilirken, mahkemenin verdiği kararın kaldırılması ve Nevzat Bahtiyar’ın “Çocuğa karşı kasten öldürme” suçundan cezalandırılması istendi.

Bu süreç, cinayetin soruşturulmasındaki tartışmaları, hukuki sürecin şeffaflığını ve adil yargılama ilkelerinin korunmasını tekrar gündeme getirdi.

 

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.