CİMER Şikayetiyle Ortaya Çıkan Tefecilik Ağı: 30 Milyon Lira Haksız Kazanç Elde Edildi

İzmir merkezli düzenlenen “Hücre-11” operasyonu, tefeci ve dolandırıcıların suç ağına dair çarpıcı detayları ortaya koydu.

CİMER Şikayetiyle Ortaya Çıkan Tefecilik Ağı: 30 Milyon Lira Haksız Kazanç Elde Edildi
Yayınlama: 14.02.2025
A+
A-

İzmir merkezli düzenlenen “Hücre-11” operasyonu, tefeci ve dolandırıcıların suç ağına dair çarpıcı detayları ortaya koydu. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma, 23 şüphelinin gözaltına alındığı ve 30 milyon lira haksız kazanç elde ettikleri tespit edilen bir suç örgütünün faaliyetlerine ışık tuttu. Örgüt, kumar oynayan kişilerden para kaybetmelerinin ardından senet karşılığı yüzde 25’e kadar faizle borç vermekte ve borçlarını ödeyemeyen mağdurların mal varlıklarına el koymakta.

CİMER Şikayeti İle Başlayan Süreç

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) aracılığıyla yapılan bir şikayet üzerine polis, suç örgütünün izini sürdü. Mağdur, şüphelilerin kumarhanelerde kişileri borca sürükleyerek, faiz karşılığında borç verdiklerini ve borçlarını ödeyemeyen kişilere baskı yaparak mal varlıklarına el koyduklarını aktardı. Yapılan teknik ve fiziki takipler sonucunda, şüphelilerin İzmir’in Bornova ilçesinde 3 kahvehanede kumar oynattıkları ve burada borçlanan kişilere zorla çek ve senet alıp, bu borçları tahsil etmek için icra takibi başlattıkları belirlendi.

Faizli Borç ve Zorla Senet İmzalatmak

Tefeciler, kumar oynayıp para kaybeden kişilere faiz karşılığında borç veriyor, borçları ödeyemeyenlerden ise zorla çek ve senet alıyor. Borçlarını ödeyemeyen mağdurların mal varlıklarına el konuluyor, dükkanlar, arsalar ve tarlalar gibi değerli varlıklara el konuluyor. Ayrıca, borçlarını ödeyen kişilere verdikleri çek ve senetleri geri alarak, baskı ve tehdit yoluyla daha fazla para talep ediyorlardı.

30 Milyon Lira Haksız Kazanç

Örgütün bu yöntemle 160 tefecilik ve dolandırıcılık olayında 139 mağdurdan 30 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlendi. Polis, soruşturmayı genişleterek başka mağdurları tespit etmek amacıyla çalışmalarına devam ediyor. Operasyon, 11 Şubat’ta İzmir merkezli gerçekleştirilen eş zamanlı baskınlarla başlatıldı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 23 kişi gözaltına alındı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, tefecilik ve dolandırıcılık suçlarına karışan örgüt üyelerine yönelik soruşturmasını sürdürürken, mağdur vatandaşların haklarını aramaları için çalışmalarını hızlandıracaklarını açıkladı.

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.