DİSK’in 58. Kuruluş Yıldönümünde Arzu Çerkezoğlu’ndan Sert Eleştiriler: ‘Bu Ekonomi Programı ve İktidar Hemen Değişmeli’
DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), 58. kuruluş yıldönümünü Beşiktaş’taki genel merkezi önünde kutladı.
DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), 58. kuruluş yıldönümünü Beşiktaş’taki genel merkezi önünde kutladı.
![DİSK’in 58. Kuruluş Yıldönümünde Arzu Çerkezoğlu’ndan Sert Eleştiriler: ‘Bu Ekonomi Programı ve İktidar Hemen Değişmeli’](https://umraniyemanset.com/wp-content/uploads/2025/02/5c2ebb09-c53c-4584-a096-690cba4120d7.jpg)
DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu), 58. kuruluş yıldönümünü Beşiktaş’taki genel merkezi önünde kutladı. Etkinlikte, “Asgari yaşama mahkûm olma” yazılı pankart asıldı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ve sendika yöneticileriyle birlikte bir açıklama yaptı.
Çerkezoğlu, Türkiye’deki mevcut ekonomik ve siyasi durumu sert bir dille eleştirerek, işçi sınıfının örgütlü mücadelesinin, ülkenin karanlık günlerinden çıkış yolu olduğunu belirtti. Türkiye’nin yönetimi altındaki ekonomi programını ve iktidarı eleştiren Çerkezoğlu, şunları söyledi:
“Bu düzen biz işçilere, emekçilere, emeklilere, dar gelirlilere sadece daha fazla yoksulluk, hayat pahalılığı ve adaletsizlik sunuyor. Ülkeyi yönetenler, işçilerin, emekçilerin ve halkın desteğini alamayacaklarını görüyor. Bu yüzden toplumu susturmak için tüm yolları deniyorlar. Sendikalı olmak bile hâlâ işten çıkarma gerekçesi. Demokrasi ve özgürlükler sistematik şekilde tahrip ediliyor.”
Çerkezoğlu, siyasallaşmış yargının ve artan baskıların işçilerin ve emekçilerin haklarını tehdit ettiğini vurgulayarak, yargının bir sopa gibi kullanıldığını ifade etti. Ayrıca, ekonomik adaletsizliklerin derinleştiğine dikkat çekerek, zenginlerin daha zengin, yoksulların ise daha yoksul hale geldiğini belirtti.
“Demokrasi, işçinin ekmeğidir” diyerek, bu tehditlerin işçi sınıfının haklarına yönelik büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyen Çerkezoğlu, Türkiye’nin şu anki ekonomik programının ve siyasi iktidarın derhal değişmesi gerektiğini savundu. Çerkezoğlu, işçilerin, emekçilerin ve halkın gücünü birleştirerek, bu adaletsiz düzenin son bulması gerektiğini söyledi.
Çerkezoğlu konuşmasını, Alman şair Bertolt Brecht’in “Kurtuluş yok tek başına, ya hep beraber ya hiçbirimiz” sözüyle sonlandırdı.
Kaynak: Haber Merkezi