CAMİLER VE DİN GÖNÜLLÜLERİ HAFTASI

Yayınlama: 03.10.2024
Düzenleme: 03.10.2024 09:47
A+
A-

 

İslam ülkeleri içinde din kültürü yönünden en sağlam disipline edilmiş ülke, Türkiye’dir. Kurum ve yetişkin hocalar olarak, halkın isteklerine yönelik cevap verme konusunda, Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı, personeliyle öncü kuruluşlardandır.

*Ancak her dönemde, zaman zaman Diyanet İşleri Başkanlığı ve mensupları hakkında bilgi ve belgeye dayanmaksızın eleştiriler olmaktadır. Bu eleştirilerin çoğu kasıtlı olup, Diyanet Kurumunu ve ağırlıkta olan din görevlilerini rencide etmektedir.

*Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı olan tüm camilerin imam ve müezzinleri hatta Diyanet personelinin %99’u İmam-Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakülteleri mezunlarıdır. İslam dinini sindirememiş olanlar, kasıtlı olarak hedef saptırıp, din adamı ile ilgisi olmayan kişilerin yaptıkları rezaletleri bu güzide kuruma ve dine mâl etmeye çalışıyorlar. Kendilerini aydın olarak lanse edenler de cami imamlarının yetişmiş olduğu İmam-Hatip Liseleri gibi dini okullardan mezun olanlar cinsi sapık olarak karşımıza çıkıyorlar, diyecek kadar kin ve nefretlerini kusmaktadırlar. Buna benzer algı yapıp, başka kurumlarla karşılaştırıp din adamlarını itibarsızlaştırma gibi gayretleri hedef tahtasına oturtmaları hiçbir zaman bitmedi. Oysaki din adamları, toplumun her kesimine hoşgörüyü esas almış, doğumundan ölümüne kadar vatandaşın yanında olmuştur.
*Bu vesileyle başta Diyanet mensupları olmak üzere bütün meslektaşlarımın, müminlerin, “Camiler ve Din Görevlileri Hafta”larını tebrik ediyorum. 2024 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”nın her türlü hayırlara vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz eder, bu görevde hizmet etmiş Hakk’a yürümüş tüm merhum ve merhumelere Rabbim’den rahmet dilerim.
Sevgi, saygı ve selamlarımla…

Hobyar Cami İmam-Hatibi Hacı Arıcı

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.